Piteälven
Sträcker sig från Sulitelma glaciären vid Norska gränsen ca 40 mil till utloppet i Piteå vid Bottenvikens kust.
Utmed sträckan genom Arvidsjaurs kommun finns vackra vyer och ett gott fiske på främst Harr men även Laxöring och chans till kontakt med grov Gädda Sik och Abborre i selen.
Trollforsarna (OBS ! ny fiskeförvaltare från 2010) erbjuder fiske och natur upplevelser i en miljö som präglats av flottnings epoken i älven, stenledare och kojor finns kvar och ger oss lite förståelse för det stora arbete som krävdes för att göra älven flottningsbar.
PiteÄlv Ekonomisk förening har sedan 1999 arbetat med att återställa och restaurera älven med tillflöden till vad de var före flottningsepoken.
Det arbete som har lagts ned har resulterat i att stora delar av den gamla älvfåran har hittat tillbaks till sitt forna lopp.
Älven har tack vare återställningsprojektet fått betydligt starkare fiskebestånd längs de restaurerade sträckorna och medelvikten på Harr och Öring har ökat.


Priser för guidade fisketurer till Piteälven inom Arvidsjaurs kommun samt Abbmoälven

Halv dag ca 5 timmar:
1 person från 800 skr
2 - 4 personer från 450 Skr pp
4 - 7 personer från 400 Skr pp
Familjer på max 5 personer
från 1400 Skr
Hel dag ca 9 timmar
1 person från 1300 Skr
2 - 4 personer från 700 Skr pp
4 - 7 personer från 600 skr pp
Familjer på max 5 personer
från 2000 Skr
Ingår: Fiskekort och Guide, transport till och från fiskevattnet, kaffe och fika vid elden, ett litet urval av flugor anpassat efter det rådande förhållandena i älven.
Extra: Lunch vid elden 45 Skr pp, middag vid elden 65 Skr pp. Hyra av fiskeutrustning, spö och beten, från 50 Skr pp.